در همین حال میترا فرهمند خبرنگار رادیو فردا در فلسطین اشغالی گزارش داد که فیلم جدایی نادر از سیمین به واسطه همراهی برخی تهیه کنندگان، در روزهای آینده در اسرائیل اکران می شود. این گزارش حاکی است: منتقدان اسرائیلی فیلم، به صف تحسین کنندگان این فیلم پیوسته اند. منتقدان فیلم و سینما دراسرائیل همواره تحسین کننده فیلمسازان دهه های اخیر ایرانی بوده اند؛ عشق و تحسین آنها به دست اندرکاران سینما با اکران فیلمهای محسن مخملباف در سینماهای اسرائیل آغاز شد. فیلم های ساخته دختران آقای مخملباف نیز غوغایی در میان سینماروهای اسرائیلی ایجاد کرد .
در ادامه خبر رادیو فردا آمده است: در سال های اخیر که تنش میان اسرائیل و ایران به اوج رسیده، اسرائیلی ها کمتر توانسته بودند امتیاز اکران فیلمی از کارهای ساخته شده در ایران را بدست آورند زیرا دست اندرکاران ایرانی فیلم ها و نیز شرکت های خارجی توزیع کننده آنها تلاش داشتند که از درآمد خود از فروش فیلم به اسرائیلی ها صرف نظر کنند تا مبادا سازندگان ایرانی فیلم را به درد سر بیندازند. شرکت هایی که امتیاز توزیع برخی از فیلم های ایرانی را در جهان دریافت کرده اند، اروپایی هستند و لذا، حق خود می دانند که فیلم را به هر خریداری بفروشند . اما دردسرهای بزرگ ناشی از عواقب اکران فیلم های ایرانی در اسرائیل، در سال های اخیر برخی از شرکت های اروپایی را نیز به رعایت ملاحظاتی بی سابقه در قبال دست اندرکاران فیلم های ایرانی وادار کرده بود. توزیع کنندگان فیلم «جدایی نادر از سیمین » ، این فیلم را به خریدار اسرائیلی نیز فروخته اند .
پایان مطلب /
اظهارنظر صریح مسعود فراستی در برنامه هفت؛
توهم ممنوع؛ جایزهها کاملاً سیاسی است نه هنری/ تصویر چرک «جدایی نادر از سیمین» از ایران در راستای تحریمهاست +فیلم
کد مطلب: 16484
اختصاص جایزه مطرح سینمایی گلدن کلوب به فیلم ایرانی جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی و سپس نامزدی این فیلم در دو قسمت از بخش سینمای خارجی اسکار برای دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی و بهترین فیلمنامه، هفته گذشته باز هم این فیلم را خبرساز کرد تا جریان روشنفکری با تمام قوا این جوایز را نتیجه ساخت و پرداخت هنری جدایی نادر از سیمین بدانند .
به گزارش رجانیوز، اما مسعود فراستی منتقد نام آشنای سینمای ایران که با وجود هجمه سنگین جریان روشنفکری، شجاعانه نظرات خود را درباره ساخته اصغر فرهادی در طول یک سال گذشته مطرح کرده است، شب گذشته نیز در برنامه هفت با اشاره به سرازیر شدن جوایز بین المللی به سمت این فیلم و احتمال زیاد اختصاص اسکار به آن، این اتفاق را نه بخاطر برجستگی هنری جدایی نادر از سیمین بلکه به خاطر رویکرد سیاسی این جشنوارهها دانست .
وی با یادآوری رویکرد سیاسی بخش خارجی اسکار در اختصاص جایزه به فیلمهای خارجی، تصویر چرکی را که این فیلم از فضای ایران ارائه میدهد، هم جهت با سیاستی دانست که به تحریم ایران در عرصه سیاسی میاندیشد و علت توجه به ساخته فرهادی را نه جنبه هنری که این هم داستانی سیاسی دانست .
فراستی همچنین با اشاره به تلاش غرب برای اپوزیسیون جلوه دادن جدایی نادر از سیمین، این تلاش را هم غلط و بیهوده دانست و عنوان کرد نمیتوان به این فیلم اپوزیسون بودن را اطلاق کرد .
در ادامه متن کامل سخنان مسعود فراستی درباره توجه جدی محافل سینمایی غرب به ساخته اصغر فرهادی و فیلم این اظهارات را در برنامه هفت مشاهده میکنید :
برای دانلود فیلم اینجا کلیک کنید
«در هفته اخیر مرتب با من تماس گرفتند که درباره گلدن گلوب و فیلم جدایی که جایزه گرفت و اخیرا هم کاندیدای دریافت اسکار خارجی شد .
به نظر من جشنوارههای سینمایی- هنری فرنگ اصولاً سینمایی هنری نیستند. مخصوصاً اسکار؛ تفاوت اسکار با جشنوارههای کن و ونیز در این است که رو به صنعت دارد. اساساً در بخش داخلی رویکرد صنعتی دارد ولی در بخش خارجی باید کشف کند و اینجا است که اساساً سیاسی است.
یادتان میآید بچه های آسمان را فیلم آقای بنینی هر دو کاندیدا بودند. ولی بنینی گرفت چون آخرین نمای آن یک ناو آمریکایی است که میآید و ناجی می شود. یعنی روشن است که سیاسی است.
الآن "نادر از سیمین" یا "جدایی" این توهم را نداشته باشد که آنها دارند به ما جایزه هنری میدهند. اینطور نیست. جایزه علمی جهانی ارزش دارد. رقابت ورزشی با ارزش است. جوایز سینمایی و هنری جهانی، بخصوص در یکی دو دهه اخیر جای شک دارد؛ به هیچوجه این طور نیست که سیاست در آن نیست.
به نظر من خط دهنده جشنوارهها، سیاسی است. چند روز پیش در سایتی که من هم انگلیسی و هم فارسی اش را خواندم می گوید که کاندیدای فیلمنامه را هم به "جدایی" میدهیم، برای اینکه در ایران مجوز نداشته است. روشن است که این دروغ است. روشن است که فیلم با مجوز ساخته شده است، اول جایزه جشنواره فجر را گرفته است و بعد رفته جوایز دیگری دریافت کرده است. اینکه ادعا میکنند ما فیلمی را که مجوز نداشته است، کاندیدا می کنیم روشن است که سیاسی است.
دوم اینکه خود اینها دارند با دو بال حرکت می کنند. یکی اینکه اینها دارند قیافه اپوزیسیونی میگیرند و فیلم را اپوزیسیونی کنند و وانمود می کنند، در حالی که فیلم اپوزیسیون نیست.
به نظر من این توهم که آنها دارند سیگنال مثبت می دهند، از یک طرف ما را تحریم می کنند و اینگونه فشار، از طرفی دارند به فیلم ما جایزه می دهند و به ما سیگنال مثبت می دهد، من فکر می کنم این توهم است؛ فیلم در راستای تفکر تحریم است. تصویری که آنها می خواهند به ما بدهند. به نظر من مستقل از اینکه من این فیلم را خوب نمی دانم و فیلم به نظر من خوبی نیست. ولی اگزوتیسم مدرن آن و تصویر چرکی که از ما میدهد، در راستای تفکر آنها و در جهت تحریم ماست.
این را عرض کنم که دوستان اینقدر کله پا نشوند از گلدون گلوب و اسکار. این نگاه را هم بشنوند.
پایان مطلب/
کلمات کلیدی: